torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

Därför är Minecraft bra för AI-forskning

Publicerad: 12 september 2019, 06:23

AI-poddens Ather Gattami och Anna Ringborg.

Minecraft, röstassistenter och världens undergång. Allt det diskuterar Ather Gattami och Anna Ringborg i det nya avsnittet av AI-podden.

Ämnen i artikeln:

AI-podden

I det senaste avsnittet av AI-podden får vi lära oss mer om hur forskare börjat använda världens mest sålda datorspel Minecraft för att träna och testa olika typer av AI-system. Det som gör Minecraft användbart för AI-forskning är att trots den oändliga variationen som är inbyggt i spelet, innehåller plattformen även regler som är enkla och förutsägbara inom vissa gränser. Perfekt för forskning med andra ord.

Nyligen har även grundarna av jättarna Alibaba och Tesla, Jack Ma och Elon Musk, mötts i ett samtal om AI och framtiden. De både företagsledarna kom mest överens om att man inte var överens kring huruvida AI innebär guld och gröna skogar eller om domedagen hägrar. 

Oavsett ståndpunkt finns det redan i dag produkter som skapar värde för människor tack vare AI. Smarta assistenter i hemmet likt, Amazons Alexa och Apples Siri, tilltalar alla. Inte minst äldre människor, som enligt en ny rapport inte känner sig lika ensamma i hemmet. Kanske just därför har röstassistenter blivit mycket populära hos åldersgruppen 65 år och uppåt i USA. Idéen om att äldre människor undviker att använda ny teknik är kanske bara en myt?

Det och fler nyheter inom AI diskuterar Ather Gattami och Anna Ringborg i det senaste avsnittet av AI-Podden.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Eller lyssna på podden här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev