tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-system som anpassar sig till användarens personlighet blir effektivare

Publicerad: 21 mars 2023, 13:01

Sebastian Krakowski. Foto: Juliana Wiklund

I senaste upplagan av AI-podden berättar forskaren Sebastian Krakowski om vikten att anpassa AI-verktyg för användare – och hur man då förbättrar resultatet.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAI

Sebastian Krakowski, assisterande professor vid Handelshögskolan i Stockholm AI-poddens gäst i detta avsnitt är Sebastian Krakowski, assisterande professor vid Handelshögskolan i Stockholm och Digital affiliate vid Stanford University. Sebastian bedriver forskning i skärningspunkten mellan beteendevetenskap, ekonomi och AI. 

Sebastian berättar om sina studier av vikten av att anpassa AI-verktyg till sina användare, och hur hans studier visar att det kan ha en negativ effekt på AI-användares prestanda om själva AI-systemet inte passar användarens personlighet till exempel. Den goda nyheten är att när vi väl designar AI-system som anpassar sig till användarens personlighet, så förbättrar resultatet av samarbetet mellan en människa och AI-system verkligen människors prestanda.

Sebastian diskuterar också hur beteendevetenskap kan dra nytta av data och AI i syfte att effektivisera marknadsföring (personalisering) och utlösa en nätverkseffekt samt viralitet av appar, produkter, etc.

Lyssna på AI-podden på Spotify här.

Alla avsnitt av AI-podden.

AI-podden görs av Bitynamics AB:s CEO Ather Gattami i samarbete med Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev