torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”AI skulle kunna lösa universums mysterier”

Publicerad: 26 september 2019, 06:23

AI-poddens Ather Gattami och Anna Ringborg.

Ett AI-system som själv lärt sig att simulera universum. Det diskuteras i nya avsnittet av AI-podden.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAther Gattami

”Det är som att lära ut bildigenkänningsprogramvara med massor av bilder på katter och hundar, men då kan det känna igen elefanter.” Så har forskare beskrivit det häpnadsväckande resultatet av ett AI-system, som de har kallat Deep Density Displacement Model, D3M, som lärde sig simulera universum (inom fördefinierade ramar), men lyckades även simulera fenomen det inte borde känna till eftersom man inte matat D3M med information som är nödvändig för att kunna simulera dessa fenomen. 

Detta överraskande resultat är inte bara intressanta för fysiker, utan även för datavetare som kan studera D3M för att förstå AI bättre.

I veckans avsnitt diskuterar även AI-poddens Ather Gattami och Anna Ringborg hur den brittiska polisen övervakar hundratusentals Twitter-inlägg relaterade till Brexit varje dag. 

Det är en del av ett pilotprojekt för att förutsäga toppar i hatbrott. I projektet samlas Twitter-inlägg från hela Storbritannien in och man använder AI-algoritmer för att upptäcka tal som till exempel är rasistiskt, antisemitiskt eller riktat mot människor från vissa länder eller med funktionshinder. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev