lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-podden: Säpo om synen på – och arbetet med – AI

Publicerad: 12 september 2023, 12:01

Ather Gattami, AI-forskare som gör AI-podden, tillsammans med gästen Anders Arpteg från Säpo.

I det senaste avsnittet av AI-podden får Ather Gattami sällskap av Säpo-medarbetaren Anders Arpteg.

Ämnen i artikeln:

Ather GattamiAI

När det är dags för ett nytt avsnitt av AI-podden har programledaren Ather Gattami bjudit in Anders Arpteg, Data Science Director på Säpo. Anders Arpteg delar med sig av den roll han och hans team har för att skydda Sverige från dåliga aktörer med hjälp av data och AI.

Anders Arpteg berättar varför han tackade ja till rollen och vad som är hans främsta drivkraft. Vidare delar han med sig av hur Säpo arbetar med AI och anpassar sig till den senaste AI-tekniken för att se till att aktörer med onda avsikter förhindras från att skada allmänheten.

Diskussionen handlar också om de utmaningar AI innebär, där illvilliga aktörer blir mer effektiva med hjälp av AI, och därför kan göra Anders Arptegs jobb mer utmanande. Han beskriver också hur AI används för att motarbeta och förebygga potentiella hot.

Anders Arpteg och Ather Gattami diskuterar vidare framtiden för AI, EU:s position på området och vad som skulle krävas för att EU ska bli en viktig aktör.

Anders Arpteg delar också med sig av ett spännande och praktiskt AI-projekt han genomförde under sommaren, där han såg förvånansvärt goda resultat med AI.

Lyssna på avsnittet här för att lära dig mer om det.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev