tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-podden om hållbara energilösningar med artificiell intelligens

Publicerad: 6 mars 2023, 06:30

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Sid Khullar, Senior Director of Machine Learning R&D på Northvolt.

Denna vecka gästar Sid Khullar, Senior Director of Machine Learning R&D på Northvolt, AI-podden.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagAI-podden

I det senaste avsnoittet av AI-podden gästas programledaren Ather Gattami av Sid Khullar, Senior Director of Machine Learning R&D på Northvolt.

Sid Khullar delar med sig av några av de intressanta maskininlärningsprojekt som för närvarande genomförs på Northvolt mot förbättrad batteriteknik. Sid Khullar nämner ambitioner att förbättra den fysiska modelleringen av batteribeteende med hjälp av data och maskininlärning. Sid Khullar menar att kombinationen av mätningar och datainsamling tillsammans med aktuell kunskap från materialvetenskap skulle kunna frigöra ny kunskap om materialkombinationer som kan kunna utvecklas till nya och förhoppningsvis mer effektiva batterier. Sid Khullar diskuterar också andra maskininlärningsprojekt mot en mer hållbar framtid.

Sid Khullar och programledaren Ather Gattami fortsätter att diskutera hur maskininlärning skulle kunna bidra till en mer hållbar framtid när det gäller hållbar energi och hjälpa till att lösa problemet med klimatförändringar. De diskuterar också andra ämnen som vilken inverkan AI kan ha på vårt samhälle 5–10 år framåt, och ger några exempel där vi kan se en omedelbar inverkan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev