torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-podden möter Noam Slonim – bygger AI som kan debattera

Publicerad: 10 juli 2020, 05:30

AI-poddens Ather Gattami diskuterar projektet IBM Debater med projektledaren Noam Slonim.

I senaste avsnittet av AI-podden berättar Noam Slonim, projektledare för IBM Debater-projektet, om resan för att bygga AI som kan debattera på mänsklig nivå.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenIBMAI

Noam Slonim och programledare Ather Gattami diskuterar i avsnittet utmaningarna med projektet IBM Debater och hinder som behöver övervinnas på vägen.

IBM Debater initierades av Noam Slonim, efter att IBM internt utlyst sin nya uppgift: Att ta vid efter framgången med Watson, som vann över USA:s bästa deltagare i Jeopardy. 

IBM Debater går ut på att bygga ett AI-system som kan debattera med människor om godtyckliga ämnen. Svårigheten ligger i att få Debater att lyckas resonera, förstå informationen som kommer upp under debatten, och att hitta vinnande argument i relation till informationen. 

Noam Slonim berättar i AI-podden mer hur man jobbar med projektet – till exempel de mänskliga känslornas inverkan – samt hur utmaningarna angripits i två faser.

Lyssna på avsnittet här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev