fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-podden i Almedalen - om integritet

Publicerad: 5 juli 2019, 07:46

Hanna Kjellman, Ather Gattami och Jacob Dexe.

AI-poddens senaste avsnitt gästas av Privacypoddens Hanna Kjellman och forskaren Jacob Dexe, vars samtal spänner över två fält som utvecklas i olika hastighet: Den teknologiska utvecklingen och juridikens kamp om att hinna med.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAlmedalenAI

Direkt från Rise trädgård i Almedalen spelas AI-poddens och Ather Gattamis nya avsnitt in. Podden gästas av Jacob Dexe, forskare på Rise och Privacypoddens Hanna Kjellman som är Privacy och Legal Officer på Zynapp. Samtalet handlar om integritet, etik och artificiell intelligens.

Hanna Kjellman och Jacob Dexe diskuterar AI:s beroende av data och avvägningen mellan privacy och utveckling av AI, hur data kan användas korrekt från ett juridiskt perspektiv men även hur det kan missbrukas. Samtalet rör sig mellan två fält som utvecklas i olika hastighet, den teknologiska utvecklingen och juridikens kamp om att hinna med i lagstiftning.

Ai-tjänster blir alltmer sofistikerade och programmeras att prata med oss som människor. Ett resultat blir att människor skapar relationer till systemen och att vi inte alltid vet om vi pratar med en människa eller en robot.

På vilket sätt ska vi ta hänsyn till maskiner när de blir alltmer mänskliga? 

Lyssna på avsnittet här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev