tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-podden gästas av lektor i maskininlärning

Publicerad: 20 februari 2023, 12:02

Kobra ”Farzaneh” Etminani, lektor i maskininlärning vid Halmstad Universitet. I veckans avsnitt av AI-podden delar hon med sig av sin forskning.

Denna vecka gästar Kobra ”Farzaneh” Etminani, lektor i maskininlärning vid Halmstad Universitet, AI-podden.

Ämnen i artikeln:

NyheterAI-podden

I det senaste avsnoittet av AI-podden gästas programledaren Ather Gattami av Kobra ”Farzaneh” Etminani, lektor i maskininlärning vid Halmstad Universitet. 

Kobra ”Farzaneh” Etminani delar med sig ​​av sin forskning om maskininlärning för hälsovårdstillämpningar och de senaste framstegen inom maskininlärning som hon ser som lovande. I synnerhet är hon mycket optimistisk om stora språkmodeller som GPT (Generative Pre-Trained Transformer). Även om stora språkmodeller kanske inte räcker för en korrekt användning i sin nuvarande form så finns det en stor potential att ytterligare finjustera dessa modeller med ytterligare expertdata, menar hon. Det vill säga att vidareutbilda modellen med ytterligare data som du kan ha som du vill ha för språkmodellen för att prestera ännu bättre.

Vidare diskuterar Ather Gattami och Kobra ”Farzaneh” Etminani utmaningarna med dataåtkomst i termer av ett visst språk, som det svenska, som har en mycket mindre korpus än det engelska språket. Hon erkänner också att den tillgängliga informationen inom sjukvård och medicin är obalanserad, där det (tack och lov) finns många sällsynta sjukdomar som vi inte har tillräckligt med data om.

 

Lyssna på AI-podden på Spotify här.

AI-podden görs av Bitynamics AB:s CEO Ather Gattami i samarbete med Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev