söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-podden: AI med eller utan mänsklig övervakning

Publicerad: 26 november 2020, 07:11

AI-podden gästas av Pelin Ozbozkurt, data science solution director på Oracle. Tillsammans med AI-poddens Ather Gattami diskuterar hon bland annat hur mycket människan ska lägga sig i utvecklingen av algoritmer.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAther Gattami

Pelin Ozbozkurt delar med sig av ​​några projekt de arbetar med på Oracle. Det första handlar om upptäckt av bedrägerier, vilket är ett problem som handlar om att upptäcka avvikelser som är utmanande på grund av det faktum att bedrägerier inte sker så ofta, vilket gör det tillgängliga datat är litet. 

Pelin Ozbozkurt beskriver hur Oracle använder andra fält för att hantera detta problem. Hon nämner särskilt hjälpen av mänsklig övervakning som är avgörande för att bygga bra prediktiva modeller. Pelin Ozbozkurt och AI-poddens Ather Gattami drar även paralleller mellan denna metodik och en av de tidigare gästerna i AI-podden, Gary Marcus, som skrev i sin bok ”Rebooting AI” om vikten av att ha en ny ny syn på AI och inte enbart förlita sig på deep learning. 

Extra intressant är att Pelin Ozbozkurt ändå tycker att utveckling av algoritmer som kan bygga modeller utan mänsklig övervakning är bland de viktigaste områdena att utforska inom AI. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Cloudberry och Bitynamics.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev