Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”AI kan göra skillnad för människor i utvecklingsländer”

Publicerad: 6 juni 2019, 09:02

AI-poddens Ather Gattami gästas av Julian Kramer, Chief Experience Ambassador på Adobe.

Adobe använder AI för att upptäcka manipulerade dokument. Det är ett av samtalsämnena i veckans avsnitt av AI-podden.


Ämnen i artikeln:

AdobeAther GattamiAI-podden

Veckans gäst i AI-podden är Julian Kramer, Chief Experience Ambassador på Adobe. Han berättar i avsnittet om projekt som Adobe jobbar med där AI spelar en central roll. Exempelvis bygger man AI för att detektera manipulerade pdf-dokument, som kontrakt och andra juridiska dokument, för att motarbeta eventuella bedrägerier. Ett annat projekt är automatiskt genererade hemsidor som på ett kreativt sätt ändrar presentation samt innehåll för att maximera räckvidd och konvertering.

Julian Kramer berättar om utvecklingen där man driver tekniken så att man kan köra AI-algoritmer på de elektroniska enheterna (som mobiltelefoner) istället för att köra dem i molnet (som de flesta applikationer fungerar idag, exempelvis Siri, Alex, Google Home).

Julian Kramer berättar även om så kallad ”Federated Learning” där idén är att personlig information förblir kvar på våra enheter, medan mindre personlig information skickas till företagens moln för att förbättra tjänsten utan att de får access till personlig data. AI-poddens Ather Gattami och Julian Kramer diskuterar också de tekniska konsekvenserna och huruvida den tekniken blir begränsade för utvecklingen av dessa algoritmer. 

I avsnittet diskuteras även AI och dess roll i att ta viktiga beslut, fördomar som kan komma med att träna algoritmerna på mänsklig data, samt möjligheterna med att höja levnadsstandarden för de fattiga delarna av världen. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här. 

Ämnen i artikeln:

AdobeAther GattamiAI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev