tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”AI kan frigöra tid och resurser”

Publicerad: 6 februari 2023, 09:28

AI-poddens gäst denna vecka är Erik Brandt, Chief Data Scientist på Shaarpec.

I senaste avsnittet av AI-podden gästas Ather Gattami av Erik Brandt, Chief Data Scientist på plattformen Shaarpec, som pratar om hur AI kan förbättra sjukvården.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenAINyheter

AI-poddens gäst denna vecka är Erik Brandt, Chief Data Scientist på Shaarpec. Erik Brandt delar med sig av sitt arbete inom vården där de använder AI för effektivare system för att bättre allokera resurser och frigöra tid för läkare genom att minska administrationen.

Erik Brandt berättar AI kan användas för att hjälpa läkare att automatiskt sammanfatta sina anteckningar och undersökningar i dokument i stället för att göra det själva. Det här är värdefull tid som i stället kan användas för att hjälpa fler patienter. Erik Brandt delar också med sig av annat arbete som har gjorts med att utveckla verktyg som kan generera syntetisk data. Detta är ett viktigt problem att lösa inom vården då mycket data är begränsad för extern användning på grund av integritetsbestämmelser. Därför är en satsning för att komma runt begränsningarna att använda data som är allmänt tillgänglig, för att träna maskininlärningsmodeller för att generera liknande data, och därigenom syntetisk. Syntetisk data kan i sin tur användas för att generera maskininlärningsmodeller som till exempel förutsäger hälsoproblem innan de inträffar, och så vidare.

Erik Brandt och AI-poddens Ather Gattami diskuterar vidare ChatGPT, oavsett om det är intelligent eller inte, vad det kan och inte kan göra, och det påverkar vår utbildning.

 

Lyssna på AI-podden på Spotify här.

AI-podden görs av Bitynamics AB:s CEO Ather Gattami i samarbete med Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev