Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”AI har äntligen besegrat människan”

Publicerad: 22 augusti 2019, 05:38

Ett AI-system lyckades nyligen besegra flera professionella spelare i poker. Det är dagens stora samtalsämne i AI-podden.


Ämnen i artikeln:

AI-podden

I veckans avsnitt diskuterar Ather Gattami och Anna Ringborg det som har hänt inom AI den senaste tiden. Mest spännande är att ett pokerspelande AI-system, utvecklat av forskarna Tomas Sandholm och Noam Brown, lyckats besegra flera professionella spelare samtidigt (vid samma bord). 

Det är på sätt och vis ännu mer häpnadsväckande än Deep Minds Alpha Go, eftersom poker är ett mycket mer komplicerat spel – varför förklarar programledarna i avsnittet.

Andra spännande nyheter berör deep fakes, AI som innovatör och patentägare, samt AI som hjälper kvinnor att öka deras möjlighet till att bli gravida. Ather Gattami och Anna Ringborg diskuterar även emotionell intelligens (EI) och vikten av att utveckla AI som tar hänsyn till de mjuka bitarna. 

Vill man bygga AI-system som tilltalar människor och kommunicerar på ett mänskligt sätt, så är det oerhört viktigt att bygga in EI i algoritmerna. Detta är dock en svår utmaning, och av just den anledningen så kommer framtidens jobb att ha mer fokus på det mänskliga. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.  

Ämnen i artikeln:

AI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev