tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI – nästa stora militära slagfält?

Publicerad: 14 november 2019, 08:00

Ather Gattami och Anna Ringborg leder AI-podden.

Med ”rätt” kunskaper kan en AI-algoritm manipuleras och användas för att gå till attack. I senaste avsnittet av AI-podden pratar Ather Gattami och Anna Ringborg om riskerna med ”deep learning”-algoritmer.


I veckans avsnitt av AI-podden pratar Ather Gattami och Anna Ringborg om ”Deep learning”-algoritmer som kan vara förvånansvärt enkla att manipulera. I mars 2018 visade kinesiska forskare att de lyckats attackera en Teslabil genom att på flera sätt lura deras algoritmer. Genom att förändra den data som matats till bilens sensorer kunde forskarna förvirra den artificiella intelligensen som körde bilen.

AI ses som nästa stora militära slagfält. AI kan till exempelvis användas hos drönare och i system för analys av satellitbilder eller när man avlyssnar kommunikation. Men som Tesla-hacket visar, kan en fiende som vet hur en AI-algoritm fungerar göra den värdelös eller till och med vända den mot sin ägare.

I podden diskuterar Ather och Anna även hur datorer kan använda radiovågor för att se rörelser bakom väggar och i mörker. De pratar också om det amerikanska rättssystemet och hur domare får hjälp av AI-tjänster för att avgöra huruvida en åtalad ska vara frihetsberövad eller släppas fri i väntan på rättegång.

Här är senaste avsnittet av ai-podden:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden 

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev