tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tips och inspiration

"Volvos reklamfilm med Zlatan är aptrist"

Publicerad: 27 januari 2014, 12:38

Dagens Medias webbredaktör Dante Thomsen sågar Volvo och Zlatans hajpade reklamfilm "Made By Sweden".


DT

Dante Thomsen


Det är reklamfilmen alla pratar om. Såklart. En av världens största fotbollsstjärnor gör reklam för Volvo. Klart det blir rubriker.

Redan innan "Made By Sweden" visats ägnades nio sidor i DI Weekend åt reklamfilmen. Och de var knappast ensamma – Zlatan och Volvo har fått enormt mycket medieutrymme. Grymt bra pr för en reklamfilm helt enkelt.

Och filmen då? Tja, Zlatan jagar, badar i isvak och leker med kidsen och så har plötsligt hela Sverige drabbats av masspsykos. Reklamfilmen beskrivs som "enorm" och "mäktig".

Själv är jag rätt besviken på "Made By Sweden". Den borde ha gett mig gåshud, istället blir jag mest irriterad på Zlatans pratsång.

Missförstå mig inte, grundidén, att koppla ihop Volvo med svenskhet och Zlatan, är bra och budskapet fint. Men genomförandet, not so much.

"Made of Sweden" känns mest som en klackspark. Eller kanske en tåfjutt. Den saknar både finess och djup.

Det är lite åkande med bil, lite jakt, lite fler panoreringar på bilen och så Zlatan då.

Utan Zlatan hade "Made By Sweden" varit som vilken bilreklam som helst. Aptrist helt enkelt. Och kopplingen till Volvos varumärke känns knappast solklar. Jag får jag känslan av att "Made By Sweden" är en reklamfilm för Zlatan själv snarare än för Volvo XC70.

Att Volvo och Zlatan tar ställning i debatten är hedervärt, men jag tror inte att de kommer kränga särskilt många bilar.

Istället blir extremhajpade "Made By Sweden" en påminnelse om att Zlatan Ibrahimovic är larger than life – och om att svensk bilreklam generellt är tämligen usel.

Bättre kan ni.

Håller du med mig? Mejla gärna dina åsikter på dante.thomsen@dagensmedia.se eller kommentera i kommentatorsfältet nedan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev