Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Experter/tyckare

5G driver fram mobilspecifikt videoinnehåll

Publicerad: 3 juli 2019, 12:04

Emily Hopson-Hill, avdelningschef på Ooyala.

Med 5G:s intåg hamnar ännu mer fokus på mobil video. Det både ger nya möjligheter och ställer nya krav. Innehållet som produceras behöver anpassas till den nya verkligheten, skriver Emily Hopson-Hill, på Ooyala.


Ämnen i artikeln:

Mobil

Det finns redan modern och populär teknik som gör att konsumenter kan interagera med media, som virtuell och förstärkt verklighet, 3D och högupplösta skärmar. Men sådana lösningar har bara kunnat användas i områden där hög bandbredd finns tillgänglig.

Med den ökade bandbredd som fås med 5G blir det enklare att leverera tekniskt avancerade medialösningar till konsumenter, inte bara till deras hem och arbetsplatser, utan även mobilt. Det ger nya möjligheter för mediabranschen att skapa kreativa nya erbjudanden.

Jag längtar redan efter ögonimplantat som gör det möjligt för mig att se på filmer på en smidig skärm när jag sitter på bussen. 

Påverkar hela branschen

Alla innehållsföretag och distributörer som redan använder mobila plattformar för att leverera innehåll kommer att kunna dra nytta av 5G. Men det krävs att de lär sig hur de kan använda den nya tekniken för att skapa nya funktioner och öka interaktiviteten.

Innehållsproducenter märker redan av förändringar tack vare företag som Quibi. Möjligheten att ta del av innehåll mobilt förändrar vad man förväntar sig av innehållet. Ett exempel är serier med avsnitt som är kortare än tio minuter, vilket passar mobila tittare.

Distributörer av innehåll, nästan alla traditionella tv-bolag och plattformar för distribution använder redan digital teknik. Den trenden kommer att förstärkas med konsumenternas större möjligheter att ta del av det innehåll som kan förmedlas med 5G.

Mobil video exploderar

Med 5G kan man kan förvänta sig mer ännu mer mobilspecifikt innehåll, som inte blir tillgängligt på traditionella enheter som tv. Det kommer att innebära en ännu högre ökningstakt för mobil video. Fokus kommer att i ännu högre grad 5hamna på mobilt innehåll. Det här gäller även för mediakonsumtion i hemmen, eftersom mobila enheter används allt mer även där. 5G blir det främsta bränslet för den här tillväxten.

Emily Hopson-Hill, avdelningschef, Ooyala 

Ämnen i artikeln:

Mobil

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev