Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Martin Gelin har fel om Sveriges Radio”

Publicerad: 30 april 2021, 11:15

Olov Carlsson, biträdande programdirektör på Sveriges Radio, menar att Martin Gelin i sin analys har fel angående SR:s agerande.

Foto: Mattias Ahlm/SR

Martin Gelin skriver tankeväckande om journalistik och diskriminering men han har helt fel i det han skriver om Sveriges Radio. Det skriver Olov Carlsson, biträdande programdirektör på SR.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioMartin Gelin

I samband med uppropet ”Vems SR” så fick ett antal reportrar vissa begränsningar i bevakningsområden under en tid, det skiljer sig åt och har uteslutande att göra med vilken roll och agerande man haft i samband med publiceringen av dokumentet ”Vems SR”. 

Jag kommer inte att gå in i detaljer om enskilda medarbetare men vill vara speciellt tydlig med att ingen fick restriktioner på grund av bakgrund eller på grund av att de själva säger sig ha upplevt diskriminering. 

LÄS ÄVEN: Martin Gelin: Problematiskt när journalister som upplevt diskriminering inte anses trovärdiga

Det påståendet är befängt. Martin Gelin borde vara mer försiktigt med sanningen om han ska föra debatt. 

Att dessutom genom association påstå att Sveriges Radio skulle ha någon ambition att ”rensa nyhetsredaktioner från alla som själva upplevt diskriminering” är lika bisarrt det.

Sveriges Radio är antagligen det svenska medieföretag som har den mest blandade personalsammansättningen av alla, vilket vi är stolta över. Det har vi bland annat just för att vi har rekryterat de mest kompetenta personer vi kunnat och tror att sammansättningen av personer med många olika bakgrunder och erfarenheter ger högre kvalitet och skapar ett bättre innehåll.

Olov Carlsson
Biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktionen

Alla turer:

Martin Gelin: Problematiskt när journalister som upplevt diskriminering inte anses trovärdiga
Olov Carlsson: ”Martin Gelin har fel om Sveriges Radio”
Martin Gelin till SR: ”Kritiken borde leda till eftertanke” 

 

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioMartin Gelin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.