Allt om Native advertising. Här samlar vi artiklar, bilder och annan intressant information för dig som vill läsa mer om Native advertising.
Guide
Schibsted Brand studio har chans att vinna i Digiday marketing and advertising awards Europe med en kampanj för Kavli. Den kreativa konceptutvecklaren – Isabelle Redving – svarar på hur man arbetat fram kampanjinnehållet.
Digitalt
HELGLÄSNING. Bonnier news brand studio prisades till världens bästa native-studio. Anna Arvidsson, chef för Bonnier news brand studio, och Nicklas Hermansson, head of story experience, berättar om avdelningens nästa stora steg och hur de ska se till att behålla en tydlig gräns mellan kommersiellt och redaktionellt.
Marknadsföring
Nu lanserar Schibsted den nya annonsprodukten Native Lookalike: “Vi hoppas att den ska generera relevanta displaykampanjer för våra användare”, säger Lotta Tjulin Thörnqvist, försäljningschef för Creative på Schibsted Brand Studio.
Content marketing
Postnord har gjort till strategi att svara på mediernas rapportering om bolaget genom native-annonser på Bonniers sajter. Josefine Kvarnström, vice produktdirektör på konkurrenten Schibsted Sales & Inventory, tycker native-annonsering är oproblematiskt så länge det görs tydligt.
Premium
EXPERTEN SVARAR. I juni kom Sveriges Tidskrifter med sina riktlinjer för native. Helena Holmström, commercial creative director på Aller Media, var en av dem som satt med i den arbetsgrupp som tog fram riktlinjerna. Här är hennes bästa tips till succé.
Medievärldens arkiv
”Reklam”, “annons” eller “annonssamarbete” är att föredra framför begrepp som ”sponsrat”, ”samarbete” eller ”promotion”. Det konstaterar Sveriges Tidskrifter i sina nya riktlinjer för innehållsannonsering.
Marknadsföring
Undvik otydliga ord som ”samarbete” och håll annonsmärkningen synlig oavsett var i innehållet användaren befinner sig – det rekommenderar Sveriges Tidskrifter för att tydliggöra gränsen mellan journalistik och reklam.
Content marketing
Mynewsdesk har sammanställt en rapport med journalister från USA, Storbritannien, Tyskland och Sverige. 60 procent av alla tillfrågade journalister sade antingen ja eller kanske, på frågan om de kan tänka sig producera sponsrat innehåll.