Här samlar vi alla artiklar om Ivar Arpi, tidigare ledarskribent på Svenska Dagbladet och chefredaktör på Bulletin.
Digitalt
Bulletins nya vd Jannik Svensson ställer sig oförstående till att medieprojektet väcker så starka känslor – och frågar sig varför så många verkar vilja se sajten gå i konkurs: ”Antingen handlar det om missunnsamhet eller så är det en genuin rädsla för att vi ska lyckas”, säger han till Dagens Media.
Digitalt
Det blev en minst sagt stökig start för det uppmärksammade medieprojektet Bulletin. Nu har det gått ett halvår sedan turbulensen som fick den dåvarande chefredaktören Ivar Arpi, och flera kolleger med honom, att lämna. För Dagens Media berättar Bulletins nuvarande ansvarige utgivare Per Gudmundson och redaktionschefen Pelle Zachrisson om: ✓ Bulletins första år ✓ Stämningen i dag ✓ Den redaktionella utvecklingen framåt. Dessutom: Delägaren Tino Sanandaji kommenterar det ekonomiska läget.
Digitalt
Bulletin hämtar sin nya chefredaktör från New York Times. Krisexperten Hampus Knutsson, som har en bakgrund bland annat från Stampen, tycker att tilltaget framstår mer som ett pr-grepp än en långsiktig och seriös lösning.
Digitalt
Anledningen till att Ivar Arpi i dag – efter veckor av bråk – lämnar Bulletin är att majoritetsägarna varken respekterar den redaktionella integriteten eller sina egna medarbetare: ”I bästa fall behandlar de sina medarbetare som boskap – i sämsta fall som förbrukningsvaror”.
Digitalt
Chefredaktören Ivar Arpi och Bulletin-medarbetarna Alice Teodorescu, Fredrik Ekelund/Marisol M, Susanna Birgersson, Nina Lekander och Michael Economou lämnar tidningen. ”Situationen är ohållbar”, skriver de i ett gemensamt avskedsbrev. Krisexperten Hampus Knutsson tycker att avhoppet är väntat.
Digitalt
Bulletin har, på grund av den information de uppger att de har fått av MPRT levt i tron att de har skydd av grundlagen – trots att utgivningsbevis saknas. MPRT:s jurist medger att lagstiftningen är snårig, men framhåller att bara är justitiekanslern som kan göra en bedömning.
Debatt
Bulletin är kanske ett massmedieföretag så där i största allmänhet, men inte enligt grundlagens definition. Därför saknar också Bulletins uppgiftslämnare anonymitetsskydd – och varje skribent är ansvarig för sina texter, skriver Nils Funcke i en replik på repliken.
Debatt
Enligt Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) har Bulletin gjort rätt. Typ. Men lagen är otydlig. Tack Nils Funcke för chansen att räta ut några frågetecken om Bulletins juridiska status, skriver chefredaktören Ivar Arpi i en replik.
Digitalt
Det fortsätter att storma kring Bulletin. Nu vittnar en medarbetare om brister i arbetsmiljön på nyhetsdelen samt om att chefredaktören Ivar Arpi felaktigt har pekat ut en medarbetare som skyldig till plagiatanklagelserna. Men uppgifterna tillbakavisas av chefredaktören: ”Vi har en arbetsmiljö som är väldigt kollegial”.
Digitalt
SVT:s kritiker Per Andersson liknar Bulletins sajt vid en ”låtsastidning gjord av en skolklass”, vilket har upprört Bulletins medarbetare. Men Kulturnyheternas ansvariga utgivare Karolina Andersson ställer sig frågande till kritiken.
Digitalt
UPPDATERAD: Det stormar kring nyhetssajten Bulletin efter att DN avslöjat att ett 20-tal artiklar är helt eller delvis plagierade. Nu riktar även Bulletin-medarbetaren Negar Adele Josephi kritik mot den tidigare redaktionsledningen. ”Jag kan inte kommentera svepande anklagelser”, säger chefredaktör Ivar Arpi till Dagens Media.
Digitalt
Knappt tre månader har gått sedan Bulletin sjösattes. Den nytillträdda chefredaktören Ivar Arpi om ■ Mottagandet ■ Vilka intäkter som kommer att bli viktiga ■ Sajtens positionering: ”Bulletin ska inte vara Fox News, men vi skulle inte tacka nej till Tucker Carlson som kolumnist”.