Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

ZTV tar upp kampen med TV4s FejmTV

Publicerad: 5 Januari 2007, 09:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

MTG skakar liv i avsomnade ZTV och tar sig an den rådande tv-trenden med användargenererat material. Utöver egna och inköpta produktioner ska material från videouppladdningssajten "Ladda upp tv" på ZTV.se visas på kanalen.


På ZTVs sajt syns för tillfället bara kanalloggan och röda digitalsiffror som räknar ner till kanalens nylansering om 33 dagar. På Betaversionen av den nya sajten tas större delen av utrymmet till höger upp av den nya nedladdningstjänsten.

- Vår tjänst skiljer sig från FejmTV främst genom innehållet. Vi har en kanal dedikerad till målgruppen och vill fånga upp unga talanger. Filmer som läggs upp på sajten och är tillräckligt bra ska vi ge utrymme för i tv-kanalen, säger Caroline Karlsson, vd för ZTV.

Även TV4 visar uppladdade klipp på tv. FejmTV hade premiär på TV4 på annandagen i ett 15-minutersprogram.

Filmerna på Beta-sajten har inte så mycket karaktären av roliga klipp fångade av slumpen utan mer genomarbetade alster som kortfilmer och musikvideor. Caroline Karlsson säger att de positiva effekterna i synergin mellan tv och internet är uppenbara. Materialet kan användas i båda kanalerna och hjälpa både medierna framåt.

- Webb och tv blir ett, det är framtiden och frågan handlar mer om vilket medium som passar vilket material bäst. För vår målgrupp är internet ett viktigt medium.

Hur ska ni marknadsföra tjänsten?

- Det är för tidigt att säga men folk lär märka det när nedräknaren närmar sig noll.

Tv-kanalen ZTV går också från renodlad musikkanal till att innehålla egna och inköpta produktioner.

- Det handlar om utpräglade ungdomsproduktioner. Serier som Simpsons och Seinfeld får man se på TV6.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.