Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Zodiaks vd: "Nu får vi större resurser att erövra världen"

Publicerad: 26 Maj 2008, 06:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Zodiak Televisions vd Patrick Svensk är positiv till budet från De Agostini. Budet är värt knappt 1,3 miljarder kronor.


- Om budet går igenom är vi inte längre börsnoterade. Men vi fortsätter att erövra världen, med den skillnaden att vi har större resurser än tidigare, säger Patrick Svensk som gärna ser att budet går igenom.

Och om budet inte går igenom?

- Då får vi klara det också.

De Agostini kontaktade Zodiak för ett par månader sedan och har genomfört due diligence. Den 4 juni ska De Agostini lägga fram ett prospekt till aktieägarna, som har fram till den 26 juni att ta ställning till budet.

- Den här affären är jättebra för företaget, kunder och anställda. Vi fortsätter på precis samma sätt som tidigare, med samma verksamhet och samma anställda. Dessutom får vi fina systerbolag i Italien, Frankrike och Spanien, där vi inte varit verksamma tidigare.

Conny Karlsson är styrelseordförande i Zodiak.

- Budet är finansiellt attraktivt och är bra för verksamheten. Genom affären får vi tillgång till tre marknader som vi har dragit oss för, eftersom den sydeuropeiska marknaden skiljer sig en del från vår.

Zodiak har inte aktivt letat efter köpare.

- Vi har inte sökt köpare, men Zodiak har utvecklats väl vilket har uppmärksammats utifrån och vi har blivit uppvaktade från flera håll. Men De Agostini är de enda som har gått så här långt.

- De Agostini vill använda Zodiak som en plattform i det här området. Det finns inga kostnadssynergier i affären, vilket är positivt från de anställdas synpunkt, säger Conny Karlsson.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.