Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Zodiak köper in sig i brittiskt produktionsbolag

Publicerad: 26 Februari 2008, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Zodiak fortsätter att investera på den brittiska marknaden. Senast i raden av köp är produktionsbolaget Red House, som ägs av John Silver som bland annat står bakom Jamie´s kitchen och Master chef goes large.


Zodiak Television köper 25 procent av det nystartade produktionsbolaget. Zodiak får även rätten till Red House format och produktioner internationellt. Möjlighet finns också att i framtiden konsolidera Red House.

Zodiak har sedan tidigare tre produktionsbolag i Storbritannien; Diverse Productions som gör bred underhållning, fakta och dokumentärer, Bulls Eye som täcker kabel, satellit och digitala plattformar, och Lucky Day som framför allt producerar quiz shows och game shows.

- Red House är starka på factual entertainment, säger Patrick Svensk, vd på Zodiak Television, som dock inte vill avslöja köpesumman.

Blir det fler förvärv i Storbritannien?

- Nu täcker vi rätt väl marknaden av tv-beställare och är så gott som täckande inom non-fiction, vi är dock inte inne i fiction och skriven drama. Nu säger jag inte att vi kommer att göra förvärv, men än så länge är vi inte närvarande där i England.

Blir basen Storbritannien framöver?

- Vi har tre nav, London, Moskva och Stockholm. I Stockholm har vi fortfarande huvudkontoret, Ryssland är den största marknaden och England är den viktigaste marknaden. London är världens tv-huvudstad och den marknad som är mest mottaglig och intresserad av nya format och idéer.

Blir det fler förvärv i Sverige?

- Vi har sagt nu under två års tid att vi har ett eller två förvärv kvar. Men vi är inte särskilt aktiva, vi har redan fyra bolag med en stark ställning.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.