Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Zodiak förlikas medNina Zandnia

Publicerad: 5 Maj 2008, 12:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Bråket om formatet Top Dog är över. Zodiak-bolaget Mastiff och Nina Zandnia har gjort upp i godo.- Det känns jättebra, säger Nina Zandnia, som får 350.000 kronor av Zodiak.


Det var i december 2005 som Dagens Media kunde avslöja det stora bråket mellan Nina Zandnia och Zodiak-bolaget MTV Mastiff (idag Mastiff).

Enligt Nina Zandnia hade Mastiff stulit programidén bakom formatet Top Dog. Mastiff sålde sedan Top Dog till TV3 och därefter till en rad länder världen över.

Tanken var att Nina Zandnia och Mastiff skulle mötas i rätten den 19 maj. Men nu har parterna förlikats.

- Vi träffades i fredags och kom överens om en förlikning. Det känns skönt, som om jag har fått den upprättelse jag alltid har velat ha, säger Nina Zandnina till Dagens Media.

Hon hade krävt Mastiff på mångmiljonbelopp. Nu får hon 350.000 kronor.

- Pengamässigt var det mycket mindre än förväntat, men jag är ändå nöjd. Hade vi vunnit rättegången så hade de överklagat. Och hade de vunnit så hade vi överklagat. Det hade kunnat ta 5-6 år. För mig har det här tagit två år, och det är tillräckligt länge. Nu vill jag gå vidare med mitt liv.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.