Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Zlatan häver Aftonbladet-bojkotten

Publicerad: 18 November 2008, 08:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

I dagens Aftonbladet kör tidningen en intervju med Zlatan Ibrahimovic - som bojkottat tidningen i fem år. Intervjuaren heter Jan Helin. "Jag har en förhoppning om att Zlatan också vill gå vidare och blicka framåt", säger han.


Zlatan Ibrahimovic har sedan fem år tillbaka vägrat att svara på frågor från Aftonbladets reportrar. Anledningen var en artikel om Rosengård-sonen som var utförd som en kontaktannons.

Men i tisdags lät han sig intervjuas av en Aftonbladet-medarbetare - chefredaktören Jan Helin.

- Jag skrev ett brev och berättade att jag var ny chefredaktör, att jag förstod vad som hade hänt tidigare och frågade om han kunde tänka sig att träffa mig. Han svarade att han kunde tänka sig det, säger Jan Helin.

Är bojkotten hävd nu?

- Ja, i vart fall för den här intervjun. Men jag vet inte hur det blir i framtiden, det är upp till honom. Jag har en förhoppning om att han också vill gå vidare och blicka framåt.

Var det ett krav att det var du som intervjuade?

- Det var inga krav från något håll.

Hur är du som intervjuare?

- Det var kul att vara reporter igen, det var ett tag sedan. Lite rostig är man allt. Men det var kul att han gav generöst med tid, då får man en helt annan bild av honom än från presskonferenser.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.