Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Zapera-konsult påhoppad i pressmeddelande

Publicerad: 4 Januari 2002, 09:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Personalturerna på Zapera fortsätter. Zaperas danska vd Lars Lund-Nielsen meddelar via ett laddat pressmedelande att samarbetet med konsulten Staffan Hultén är avslutat. Detta bland annat eftersom Staffan Hulténs resultat har varit "starkt otillfredsställande".


- Detta är en varning till andra företag. De ska kolla upp Staffan Hultén innan de anställer honom. Om jag hade hittat en sådan här press release på en kille jag ville anställa skulle jag vilja göra mer undersökningar. Det är vad jag vill uppnå, säger han.

Staffan Hultén ställer sig frågande till Lars Lund-Nielsens påståenden.

- Det finns egentligen ingen anledning att bemöta det. Lars Lund-Nielsen försöker bara kasta smuts, säger han.

Vd Lars Lund-Nielsen kommenterar bland annat Staffan Hulténs försäljningsresultat. "Staffan Hulténs resultat har varit starkt otillfredsställande", står det i pressmeddelandet. Meningarna om huruvida Staffan Hultén haft försäljningsansvar på Zapera efter i april eller inte går isär.

- Jag slutade arbeta som vd för bolaget i april. Efter det har Zaperas resultat inte med mig att göra. Det som hänt efter april kan inte skyllas på mig och i april var allt i sin ordning, säger Staffan Hultén.

- Han har varit medansvarig för försäljning även sedan april då Per Davidson blev vd. Det står i Staffan Hulténs kontrakt. Och det året han varit med Zapera har vi inte fått levererat det vi räknade med vad gäller försäljning, säger Lars Lund-Nielsen.

Staffan Hultén anlitades för ett år sedan för att etablera det danska undersökningsföretaget Zapera i Sverige. Hans uppgift var bland annat att skaffa en vd till bolaget. I april anställdes Per Davidson som vd. Detta efter att Per Davidson tvingats från vd-stolen på Sverigebarometern.

Staffan Hultén fortsatte enligt egna uppgifter på konsultbas att på halvtid utföra uppdrag för Zapera via sitt företag Provos Research. I oktober blev Per Davidson med omedelbar verkan uppsagd från posten som vd. Samtidigt ville Staffan Hultén lösa sitt avtal med Zapera.

- Samarbetet upphörde i praktiken tidigt i höstas. Jag har inte gjort något uppdrag åt dem sedan i somras. Eftersom avtalet innehåller en konkurrensklausul tyckte jag att det var onödigt att vara kvar, säger Staffan Hultén.

Efter flera, komplicerade turer som både Staffan Hultén och Lars Lund-Nielsen nämner men inte vill kommentera vidare sades Staffan Hulténs kontrakt upp, enligt Staffan Hultén med tre månaders uppsägning. Dessa tre månader tog slut idag.

Tia Jumbe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.