Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ytterligare en nyckelpersonlämnar MTV

Publicerad: 31 Januari 2007, 16:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Tobias Mannheimer, mannen som ansvarade för lanseringen av MTVs svenska kanal, går till it-företaget Qbrick, där han blir affärsutvecklare. Det är andra gången han slutar på MTV.


- Jag fick ett intressant erbjudande. Qbrick är ett litet men jäkligt välskött och bra företag, som har en grym potential. De är marknadsledande i Norden idag och växer så det knakar, säger Tobias Mannheimer.

Qbrick erbjuder tjänster inom streaming, film och ljud över internet, intranät och 3G.

- Min roll blir bland annat att ta Qbrick till nya marknader. Vi behöver även utveckla produkterna och bli bättre på mobilsidan. Det är inte heller omöjligt att vi tittar på småförvärv för att växa inom sådant som vi inte kan själva.

Tobias Mannheimer arbetade som distributionschef på MTV 1997-2000. Efter det drog han till Canal Digital i Oslo.

2003 gjorde han comeback på MTV som affärsutvecklare. Tobias Mannheimer ansvarade bland annat för lanseringen av kanalens landsspecifika kanaler i Norden.

- Jag var projektledare för den svenska, norska och finska kanalen. Det handlade om att försöka samordna allting som måste göras när man startar nya tv-kanaler, säger Tobias Mannheimer, som just nu slukar en avskedsdrink med sina gamla MTV-kollegor.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.