Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Yngst på byrån blir vd

Publicerad: 24 Augusti 2009, 12:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

28-åriga projektledaren Helena Wallskog tar över vd-stolen på Göteborgsbyrån Dedicate.


Reklambyrån Dedicate omsatte knappt 19 miljoner kronor under sitt senaste räkenskapsår och hade då 15 anställda. Nu den yngsta av dem, Helena Wallskog, fått ansvaret att som vd leda byrån genom lågkonjunkturen och in i framtiden.

Nuvarande vdn Klas Ekstrand kvarstår i verksamheten och kommer i framtiden att fungera som kreativ chef och varumärkesstrateg.

– Klas och jag har haft många samtal på vägen och delar många tankar om hur företag ska ledas. Nu ser Klas gärna att en yngre person med lite jäklar anamma tar över ledarskapet. Det var dags för en förändring, säger Helena Wallskog.

Många reklambyråer, speciellt i Göteborg där den krisande fordonsindustrin och dess leverantörer är viktiga kunder, upplever väldigt tuffa tider under lågkonjunkturen. Många har gått omkull. Men det skrämmer inte Helena Wallskog.

– Klart att jag har hunnit fundera både en och två gånger på detta, men egentligen är det ett granska bra läge att ta över en byrå i. Det kan bara bli bättre.

Nykundsbearbetning och andra externa kontakter är något som Helena Wallskog vill fokusera på som vd.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.