Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ymer: Vi ska hjälpa AIK till Elitserien till 2010

Publicerad: 14 April 2008, 12:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Reklambyrån Ymer och AIK ska intensifiera sitt samarbete till nästa säsong. Fler kampanjer ska öka publiksnittet och stärka klubbens ekonomi för en fortsatt satsning mot Elitserien.


Under säsongen som har gått har Ymer gjort flera kampanjer för AIK inför matcher med stort intresse, som till exempel mötena med Leksand. Till exempel tog Ymer fram en annons där en dalahäst framställdes som en piñata

- 6.000 besökare kom till den matchen. Inför nästa säsong ska vi alltmer börja bearbeta sponsorerna med reklam, säger Anders Jansson, projektledare på Ymer.

AIK Hockeys besökssiffror är bara en skugga av fotbollssektionens och Anders Jansson säger att det påverkar också marknadsföringen.

- Vi måste vara lite kaxigare på hockeysidan. De vi försöker få till matcherna är inte främst nya supportrar utan fotbollspubliken.

Målet är att AIK ska spela i Elitserien år 2010.

- Jag tror vi klarar det. AIK har tagit in Tomas Järnståhl som marknadschef. Han kommer ju från Mindshare och är en tung person i branschen. Vårt jobb blir att paketera AIK på ett bra sätt till sponsorerna.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.