Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Yello Strom väljer Doberman

Publicerad: 22 Maj 2008, 11:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Tyska elleverantören Yello Strom kom till Sverige i september. Nu har företaget skaffat svensk byrå för den fortsatta etableringen.


Efter en pitch föll valet på webbyrån Doberman som huvudbyrå på den svenska marknaden.

- Doberman var strukturella och proffsiga i sitt bemötande och enkla att jobba med, vilket underlättar för mig som kommer från ett tyskt företag. Dessutom visade de upp en kreativitet av sällan skådat slag, säger Susanne Hallberg, svensk marknadschef på Yello Strom.

Den första kampanjen kommer i sommar.

- Vi börjar med att testa en webbkampanj i sommar som är ganska ovanlig. Om den fungerar fortsätter vi på den linjen under hösten.

Sverige är det första landet utanför Tyskland där Yello Strom etableras. Företaget vill särskilja sig från konkurrensen genom service och tillgänglighet, bland annat med en kundservice som är öppen dygnet runt. Webben blir den viktigaste kommunikationskanalen framöver. Sedan i vintras jobbar Yello Strom med mediebyrån Tre Kronor.

- Tre Kronor är en ny typ av mediebyrå, med onlinefokus. Vi ska se om det fungerar för oss att ha nätet som huvudkanal. Det är lättare sagt än gjort. Webben är snabb, det finns många aktörer och det går inte att ha kontroll på samma sätt som med traditionella medier. Men i kontakten med webbyråer i Sverige har jag överraskats över hur långt de har kommit.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.