Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Yahoos Stefan Waldeckin som vd i uppstartsbolag

Publicerad: 26 Maj 2008, 10:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Stefan Waldeck, tidigare nordisk marknadschef på Yahoo Searchmarketing, blir vd på företaget Poosty, som erbjuder en annonsfinansierad lösning för att skicka rekommenderade mejl. "Vi förhandlar redan med flera stora aktörer som vill bli mediapartners med oss", säger Stefan Waldeck.


Poosty erbjuder ett sätt att skicka rekommenderade brev över internet. Ett vanligt mejl passerar via en mängd routrar där de lämnar backup-kopior som kan ligga kvar i flera månader och till och med år. Med Poostys system behöver mottagaren bara registrerar sig första gången för att sedan logga in med användarnamn och lösenord.

- Vi har låtit en advokatbyrå titta på tjänsten och enligt deras jurister är mejlen som skickas via Poosty, i juridisk mening att jämställa med rekommenderade brev. Advokatbyrån är i dag en av våra kunder, säger Stefan Waldeck.

Han ser finansbranschen och sjukvården som två kärnområden för Poosty.

- Bara för att skicka ut en pin-kod måste banken skicka ett rekommenderat brev och att buda sjukjournaler mellan sjukhus och läkare tar tid och tid är det inte alltid gott om inom sjukvården.

Poosty släpps också i en gratisversion, riktad till konsumenter och den blir annonsfinansierad.

- Vi avser jobba med olika mediepartners och förhandlar just nu med flera stora aktörer.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.