Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Y & R hämtar Sverige-vd från Mindshare

Publicerad: 23 April 2002, 07:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Robert Brink blir vd för Young & Rubicam-nätverket i Sverige. Han var tidigare ansvarig för den internationella avdelningen på mediebyrån Mindshares New York-kontor. Han tillsätts för att få ordning på de svenska Y & R-byråerna.


- Y & R arbetar allt mer med integration mellan sina reklam- och rm-byråer för att möta konkurrensen på marknaden för intregrerad marknadsföring. Det blir mitt uppdrag att formulera ett gemensamt erbjudande för Hall & Cederquist och Wunderman här i Sverige, säger Robert Brink.

Y & R innefattar i Sverige reklambyrån Hall & Cederquist, relationsamarknadsföringsbyrån Wunderman, mediebyrån Mediaedge CIA och pr-byrån Burson Marsteller. De två senare faller dock utanför Robert Brinks ansvarsområde.

Tidigare hade nätverket ingen vd i Sverige och Hall & Cederquist och Wunderman behåller sina respektive ledningar.

Robert Brink var senast verksam i Sverige som vice vd för Ogilvy innan han flyttade till Ogilvys New York-kontor för att ansvara för varumärket Kodak globalt. Därefter gick han till Mindshare och nu alltså till Y & R i Sverige.

Nätverkets svenska flaggskepp Hall & Cederquist har en lång period av tunga kundtapp bakom sig. Exempelvis tappade byrån Gevalia och Marabou under förra året och längre tillbaka i tiden försvan det globala uppdraget för Ericssons mobildivision. Hur ska Robert Brink nu vända skeppet?

- Skeppet är redan vänt. Historien med kundtappen är avklarad och de kunder som byrån har idag är nöjda och glada med den kvalitet som levereras. Men jag ska förstås hjälpa Hall & Ceder med införsäljning och ta tillbaka byrån till sin forma storlek och styrka, säger Robert Brink.

Robert Brink börjar sitt uppdrag 13 maj.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.