fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Xtraworks tävlarmed Moderna Museet

Publicerad: 18 september 2008, 06:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Designa ett typsnitt i konstnärens Max Ernst anda. Det är uppdraget i Moderna Museets tävling tillsammans med Wyatt Media Groups reklamcommunity Xtraworks.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Max Ernst montrant à une jeune fille la tête de son père, 1927. Moderna Museet, Xtraworks och Adobe har startat ett samarbete med anledning av museets Max Ernst-utställning Dröm och revolution, som börjar nästa vecka. Kreatörerna i Xtraworks nätverk har fått i uppdrag att designa Ernst Headline, ett typsnitt inspirerat av konstnärens verk. Bidragen värderas av en jury och vinnarna ställs ut på Moderna Museet.

- Vi vill låta våra medlemmar ta ut kurvorna ordentligt och vara precis så kreativa som de kan vara. Därför passar samarbetet med Moderna Museet väldigt bra för oss och vi är glada att Moderna Museet och Adobe vill premiera unga kreativa krafter, säger Daniel Ahlbert, Vd på Xtraworks.

- Max Ernst är en speciell konstnär som fortfarande känns modern, trots att han gick bort 1975. Vi är ett modernt företag som gärna förknippas med honom och de verk han presenterade under sin livstid.

Vad kan man vänta sig av ett typsnitt som är inspirerat av Max Ernst?

- I våra vanliga uppdrag måste kreatörerna hålla sig inom ramarna i uppdragsgivarens brief. Syftet med den här tävlingen är att de ska kunna vara helt fria, utan några tyglar. Många bidrag kommer att vara framtagna i Photoshop men jag hoppas att vi får se många annorlunda och utmanande lösningar, kanske en skulptur av ett typsnitt.

Tävlingen pågår till den 3 november.

Xtraworks är en community där kreatörer tävlar om uppdrag för olika uppdragsgivare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev