Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

XpoGroup och Hansen & Partner går samman

Publicerad: 26 April 2002, 10:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Eventbyrån XpoGroup fusionerar med konferens- och affärsreseföretaget Hansen & Partner. Företaget får 130 anställda - ingen sägs upp i och med sammanslagningen.


- Vi fusionerar för att få tillgång till en större kundbas och fortsätta att specialisera våra olika affärsområden. I ett litet företag måste alla göra allt, nu kan vi jobba mer med specialiserade arbetsuppgifter vilket kommer kunden till fördel, säger Benny Karlsson, vd för XpoGroup.

En fördel med fusionen är också att företagets ekonomiska muskler växer. XpoGroup finns redan idag i Oslo men vill expandera vidare inom Norden.

- Att komma in på nya marknader kräver större resurser och det finns i ett större företag.

Företaget ska inte fusionera rent fysiskt förutom i Malmö. Vad det nya företaget ska heta är inte klart.

- Vi ska inledningsvis driva vidare företagen med separata namn. Vi har vitt skilda affärsområden och kanske inte behöver heta samma sak. Eller så ska vi det. Vi får så småningom se vilket som är tydligast utifrån ett kundperspektiv, säger Benny Karlsson.

Omsättningen 2002 är prognostiserad till cirka 700 miljoner kronor där XpoGroup bidrar med cirka 100 miljoner kronor. 30 av de totalt 130 anställda kommer från XpoGroup.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.