onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Xbox 360 rullar ut största kampanjen sedan lansering

Publicerad: 26 september 2008, 09:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Microsoft kampanj för att driva julförsäljning för spelkonsolen Xbox 360, blir den dyraste sedan lanseringen för snart 2,5 år sedan. Xbox-varumärket ska förflyttas för att tilltala inte bara inbitna gamers utan också i högre grad familjer. <b>Se filmerna på Dagens Media.</b>


HW

Henrik Widell


- Vi har för tillfället ett otroligt fokus på att gå mot en bredare målgrupp. Fram till jul släpper vi många starka familjetitlar och därför förnyar vi vår kommunikation säger Magnus Langley, Norden-chef för Xbox.

Två filmer gjorda av McCann San Francisco ska rulla tungt i tv på TV3, TV6 och Kanal 5, plus satellit-kanalerna, med start den 2 oktober. Den första filmen visar en äldre man som spelar med sitt barnbarn och den andra ett kompisgäng som spelar spelet Rock Band. Både filmerna startar med ett ansiktsutryck som förändras med spelupplevelsen. Kamerna vrids sedan så att man ka se in i spelarnas huvud och den inre värld de upplever.

- Kampanjen syftar till att bredda målgruppen och kommunikationen och styra detta i riktning mot familjeupplevelsen. Därför vill vi med filmerna beröra emotionellt och förmedla känslan av att umgås och spela tillsammans med familj och vänner.

Enligt sajten Vgchartz.com har konkurrenten, Sony Playstation försäljningsmässigt ätit upp Xbox 360s ettåriga försprång på marknaden. Enligt sajten har Playstation 3 sålt 439.000 konsoler i Skandinavien mot 437.000 för Xbox 360.

Microsoft sänkte nyligen priset för Xbox 360 som säljs till ett rekomenderat pris på 1.799 kronor.

- Visst tittar vi noga på vad konkurrenterna gör. Playstation 3 uppgraderade nyligen sina konsoler med en större hårddisk vilket gav dem ett litet försäljningslyft. Att vi sänker priset är ett led att göra konsolen mer tillgänglig för konsumenter utanför kretsen av hardcore-gamers.

Det familjespel som Microsoft hoppas mest på under julhandeln är Lips, ett slags Singstar 2.0 där konsolen känner av spelarens rörelser.

- Det räcker inte med att sjunga. Man måste uppträda och få med sig publiken och vi är övertygad om att det blir en succé.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev