onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Westman tillbaka i matchen:"Det känns spännande"

Publicerad: 2 september 2008, 11:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Tv-veteranen Johan Westman har börjat arbeta igen efter nästan ett års ledighet. Dagens Media ställde några frågor.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Johan Westman lämnade jobbet som programchef på Kanal 5 hösten 2007 efter sex år på kanalen.

Igår började han sitt nya jobb som utvecklingschef inom Schibsteds tv-produktionskoncern Metronome, som bland annat rymmer Meter Film & Television, Friday TV, Stockholm-Köpenhamn och sajten 1000apor.se.

- Det känns väldigt roligt och spännande, säger Johan Westman om nya jobbet.

Innan Johan Westman började på Kanal 5 arbetade han många år på tv-produktionssidan, framförallt på MTV Produktion som senare bytte namn till Zodiak Television.

- Jag har egentligen, totalt sett, gjort fler år på leverantörssidan än på kanalsidan.

Vad är ditt arbete främst inriktat på under hösten?

- Jag ska samordna och strukturera koncernens programutveckling med målet att få till ännu fler framgångsrika, internationella format från hela koncernen.

- Vi har ett hundraprocentigt idébolag i Friday TV, men vi vill även få med den lokala utvecklingen som sker inom Metronome i Danmark, Norge och Finland. Vi ska få en starkare internationell katalog framöver.

Vad tycker du om idéhöjden på höstens nya svenska tv-program?

- Hösten har knappt börjat, så det är för tidigt att säga. Men om du frågar mig igenom om två-tre veckor så finns det lite mer att titta på, inte minst Filip och Fredriks nya program som kommer på fredag.

Finns det några stora, tydliga trender inom tv just nu?

- Efter elva månaders frånvaro så ber jag dig att återkomma där också. Men jag tror inte att så mycket har förändrats på den tiden jag har varit borta.

- Det jag kan konstatera är att det inte finns någon stark, stor trend som har ersatt det stora hålet efter realityn. Det där som gick under begreppet "vad är nästa stora sak" har ännu inte kommit. Och vi lär nog få leva med att det inte kommer någon stor sak, utan det blir ett smatterband av olika saker.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev