Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Westander hjälper agenter bekämpa islamofobin

Publicerad: 1 December 2008, 05:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:34

Fredsagenterna ska motverka fördomar mot muslimer ute i skolorna. Westander ska hjälpa dem att få uppmärksamhet i media och i samhället. "Jättekul uppdrag", säger Olle Schubert på Westander.


Fredsagenterna har funnits sedan år 2006. Sedan dess har studieförbunden Sensus och Ibn Rushd rekryterat runt 200 unga svenska muslimer som ska utbilda andra ungdomar i frågor som rör islam, fred och mänskliga rättigheter.

- De ska gå ut i skolor och informera om att islam är en fredlig religion och att muslimer är för fred. De ska motverka fördomar, både islamofobi och västfobi. Vissa muslimer har en rädsla för västvärlden som kan vara ett hinder till integration, säger Yasin Ahmed, projektledare för Fredsagenterna.

Nu vill Fredsagenterna ha mer uppmärksamhet. Därför vänder de sig till pr-byrån Westander.

- Westander ska kommunicera Fredsagenternas mål och budskap ut i samhället. Samtidigt vill vi också sprida den här modellen i Europa. Det behöver vi hjälp med, säger Yasim Ahmed.

Var det dyrt att anlita Westander?

- Vi pratade med andra byråer och Westander var inte särskilt dyra. De har också haft liknande uppdrag tidigare och ett bra engagemang.

Fredsagenterna finansieras av Allmänna Arvsfonden, Folke Bernadottes akademi, Ungdomsstyrelsen och Sida.

Olle Schubert är kundansvarig på Westander.

- Det är ett jättekul uppdrag. Konkret ska vi vara behjälpliga med mediestrategier, hjälpa till att formulera budskap som blir begripliga utåt och även identifiera vad de kan få publicitet kring, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.