Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Website Index siffror en månad försenade

Publicerad: 14 Januari 2002, 13:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Starten av Webbarometerns och TNS Gallups samarbete kring internetmätning, Website Index, har inte gått som beräknat. De första topplistorna över mätta sajter skulle komma före årsskiftet. Men ännu får branschen vänta en vecka på siffrorna.


- Tanken var att vi skulle gå ut innan årsskiftet med sifforna. Men tillräckligt många sajter hade inte hunnit tagga upp sina sidor så vi valde att avvakta, säger Liselotte Kullman, vd Webbarometern.

Och fortfarande, tre veckor in i det nya året, väntar branschen på Website Index siffor.

Skälet till att siffrorna dröjer är enligt Liselotte Kullman delvis att referensgruppen kring trafikmätningsmetoden Redmeasure, där bland annat Kia medverkar, dröjde med sin definition av hur taggningen ska gå till.

- När definitionen var klar ville kunderna och vi själva ha tid att gå igenom så att alla gjorde på samma sätt och att det blev rätt när sajterna taggades. Men nu finns ett svensk regelverk klart att gå efter, säger Liselotte Kullman.

Trafikmätningsdelen i Website Index mäter antal unika webbläsare som besöker en sajt. För att sajterna ska kunna mätas måste sidan taggas, vilket innebär att en kodsträng skrivs in i sajtens kod.

När kommer siffrorna?

- En topplista med minst tio sajter kommer på måndag den 21 januari, säger Liselotte Kullman.

Är det bara tio sajter som blir mätta?

- I listan kommer också sajterna som just nu taggas upp att finnas med. Så att det går att utläsa vilka sajter som kommer framöver.

Website Index kommer från och med nästa måndag att presentera en topplista i veckan. Därtill finns planer på en månadssammanställning enligt Liselotte Kullman.

Utöver de tio sajter som presenteras på måndag är ytterligare tio på väg att taggas.

Hur lyder målet?

- Det krävs ett visst antal för att kunna kategorisera på ett bra sätt och vi hoppas ha cirka 30 sajter på listan inom ett år.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.