Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Webbyråfolk startar produktionsbolag

Publicerad: 2 april 2002, 08:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Enligt mallen för filmproduktionsbolag startar Patrick Gardner och Tony Högqvist, manusförfattare respektive formgivare på Houdini, samt Tony Sajdak, programmerare på Abel & Baker, Perfect Fools. Tanken är att erbjuda produktion av digital reklam.


- Filmproduktionsbolag är mer flexibela än webbyråer. Efter den modellen skapar vi en liten organisation där vi tar in kreatörer på frilansbasis. Det ger oss större möjligheter att fokusera på att göra ett bra jobb, säger Patrick Gardner.

Perfect Fools startar idag och har därför inte hunnit skaffa sig några kunder enligt Patrick Gardner. Idén bygger på att erbjuda reklambyråer och andra skapare av reklam möjligheten att lägga ut det handfasta framtagandet av den digitala reklamen på en extern samarbetsparnter.

- Vi är intresserade av att göra digitala produktioner. Strategin lämnar vi därhän, säger Patrick Gardner.

Patrick Gardner och Tony Högqvist var med och byggde upp A-com-ägda webbyrån Houdini och Tony Sajdak är en av grundarna till Starlet Deluxe. Den senare köptes senare av och integrerades i Abel & Baker.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.