Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Volvo om Toyotas stämning: "Oerhört intressant"

Publicerad: 10 Februari 2009, 07:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Volvos presschef Bo Larsen svarar på Toyotas stämningsansökan. "Det ska bli oerhört intressant att se om Toyota kan visa oss en bil som är säkrare", säger han.


Toyota drar Volvo inför marknadsdomstolen. Anledningen är påståendet om att Volvo CX60 är "säkrast i världen", vilket Volvo, enligt Toyota, inte kan bevisa.

Volvo Personvagnars presschef Bo Larsen säger att han inte kände till stämningen, men att Volvo inte planerar att förändra sin marknadsföring.

- Vi har naturligtvis skapat reklamen för att vi menar att fallet är så. Det ska bli oerhört intressant att se om Toyota kan visa oss en bil som är säkrare, om det skulle bli prövning, säger han.

Vad grundar ni påståendet på?

- Vi har mängder av undersökningar som visar att vår bil har klarat sig bra och bäst. När vi gör en sammanvävd bedömning av den kan vi inte hitta en bil som är säkrare. Kan Toyota göra det ska det bli oerhört intressant.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.