Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Volts första Cramokampanj värd 159 miljoner kronor

Publicerad: 17 April 2007, 11:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Vid årsskiftet stod det klart att reklambyrån Volt efter en pitch fick uppdraget för Cramo, som hyr ut maskiner och utrustning till byggföretag. I början av april rullade den första kampanjen ut i tio europeiska länder. Den totala mediebudgeten för kampanjen är 159 miljoner kronor.


Volt är Cramos huvudbyrå. Under hösten utvecklade reklambyrån en ny grafisk profil till företaget. Enbart reklamkampanjen ger Volt cirka 2,5-3 miljoner kronor i byråintäkt. Kampanjens syfte är att relansera Cramo som tidigare haft andra namn på vissa marknader och hetat Cramo på vissa. Budskapen lyder därför "Ett nytt namn för…" alternativt "Ett annat namn för …" beroende vilket namn företaget haft. Slogan är Powering your business.

- Det här är fruktansvärt spännande och ett av våra större uppdrag. Det är en fjäder i hatten att få bli huvudbyrå åt en stor internationell kund. Det är ett prestigeuppdrag, säger Nils Odelius, projektledare på Volt.

Kampanjen går i fack- och branschpress, utomhus och med dm. På vissa marknader blir det också radio och internet. Målgrupp för Cramo är stora byggföretag som NCC, Skanska och JM.

För att kunna genomföra uppdraget på flera marknader har Volt skapat en nätverksorganisation som består av Context, som står för språkadaptioner, och Satchmo tillsammans med Typografen står för originalproduktion. Cramos mediebyrå är Adon.

Arbetsgrupp på Volt: Henrik Stampe, strateg; Robbin Batisson och Claes Olson, copy; Stefan Lindros, designansvarig; Joakim Söderqvist, ad; Nils Odelius, projektledare.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.