Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

VLTs chefredaktör blir mediekonsult

Publicerad: 30 Juli 2002, 12:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

På måndag ersätts Anders Ahlberg av Elisabeth Bäck på Vestmanlands Läns Tidnings chefredaktörspost. Nu väntar egen verksamhet som konsult inom publicistiska och organisatoriska frågor.


Anders Ahlberg meddelade i våras att han lämnar VLT för egen verksamhet. När han på måndag lämnar över skrivbordet till Elisabeth Bäck, tidigare chefredaktör på GT, väntar konsultrollen. En roll han funderat på att ta i tio år.

- Det har gått bra på VLT och jag känner hemskt mycket folk i branschen. Jag blir konsult, rådgivare och projektledare.

I mediefrågor?

- Ja. Det räknar jag med. På VLT har jag mestadels arbetat med publicistisk utveckling. Tidigare, på Expressen handlade det mest om organisation. Min plan är att nu arbeta med de frågorna i rådgivning åt ledningar och liknande.

Har du börjat installera dig i konsultrollen?

- Inte mycket. Jag vill inte blanda ihop arbetsuppgifterna. Jag har lite att göra från start, men när Elisabeth nu börjar här på VLT ska jag engagera mig mycket mer.

När lämnar du VLT?

- Jag ska avsluta några projekt och Elisabeth disponerar mig, jag finns tillhands om hon behöver mig.

Vad tror du om Elisabet Bäcks förutsättningar som chefredaktör på VLT?

- VLT har en bra redaktion i en bra tidning. Numera är det också en lyhörd redaktion. Elisabeth är en lyhörd person och jag tror kombinationen blir bra.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.