söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

VLT köper Gisab

Publicerad: 25 september 2008, 12:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Efter en lång tids spekulationer står det nu klart att det blir VLT som köper Gisab. Prislappen landar totalt på 560 miljoner kronor, plus ett resultatbaserat tillägg.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Affären innebär att Stampenägda VLT AB köper 66,7 procent av aktierna i Gratistidningar i Sverige AB (Gisab) av danska Söndagsavisen för 400 miljoner kronor.

Sammanlagt ingår 31 titlar i förvärvet. Förutom samtliga Mitt i-tidningarna ingår Smé-Journalen i Eskilstuna, Strängnäs-Journalen, Örebroar'n och Södertäljeposten.

Den sammantagna upplagan är drygt 1 miljon exemplar.

I Gisab ingår även S-Post som är ett distributionsbolag för direktreklam som täcker 1,4 miljoner hushåll i Stockholm, Eskilstuna, Strängnäs, Uppsala och Örebro.

I avtalet ingår även att VLT AB vid årsskiftet 2010/2011 får köpa resterande 33,3 procent av Söndagsavisens aktier i Gisab för 160 MSEK, plus ett resultatbaserat tillägg.

Affären måste dock först få Konkurrensverkets godkännande.

Gisab omsatte 2007 333 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 39 miljoner kronor.

Säljaren Söndagsavisen har tidigare sagt till Dagens Media att de säljer Gisab för att få in pengar för att täcka förluster i andra delar av koncernen.

Stampen köpte, via dotterbolaget Liberala Tidningar i Mellansverige AB, nyligen 1,8 miljoner aktier i VLT AB. Därmed ökade Stampens innehav från 54 till 97 procent och VLT AB avnoterades från börsen. Den affären gick på 425 miljoner kronor, som finansierades via banklån.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev