Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ving hittar dold annonsplats på Aftonbladet.se

Publicerad: 25 April 2007, 12:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Resebyrån Ving annonserar på Aftonbladet.ses sidor som inte finns. Besökaren som klickar på felaktiga länkar på Aftonbladets sajt möts av ett felmeddelande och en annons för Vings tjänst Resmålshittaren. Pay offen är "Hamnat fel?"


- Vi funderade på hur vi skulle kunna marknadsföra Resmålshittaren och den här idén kom upp från Forsman & Bodenfors när vi jobbade med kampanjarbetet, säger Joakim Eriksson, informationschef på Ving.

Idén såldes tillsammans med mediebyrån OMD in till Aftonbladet som nappade.

- Vi hittade ett annonsutrymme som ingen använde förut, säger Joakim Eriksson.

Då fick ni ett bra pris på utrymmet?

- Utan att gå in på några detaljer så kan jag säga att vi fick ett bra pris ja.

Hur har responsen på den här annonsen varit?

- Kampanjen har bara varit ute en vecka och vi har inte hunnit mäta just dessa. Men vi har sett att vår trafik till sajten har ökat med 35 procent.

Liknande annonser på några andra sidor har Ving inte. Det är också första gången som Aftonbladet har annonser på sina felmeddelandesidor.

- Vi kör på Aftonbladet.se, sajterna måste ju kunna leverera lite räckvidd även på felsidorna, säger Jessica Lundberg, projektledare för Vings kampanjer på OMD.

Förutom dessa annonser går Vings kampanj på vanligt vis på flera webbplatser, i tv och i print i Svenska Dagbladet och Metro.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.