Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Villaägarnas Ett hus utmanar Bonniers Vi i Villa

Publicerad: 26 februari 2007, 08:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

I mitten av maj kommer första numret av Villaägarnas Riksförbunds nya tidning Ett hus ut till två miljoner hushåll i landet.


PW

Pernilla Widén


Den nya tidningen görs i samarbete med Forma Publishing Group och riktar sig till samma målgrupp som Bonniers Vi i Villa:

- Vår tidning skiljer sig mycket från konkurrentens gubbiga profil. Ett hus är snabb, smart, modern och folklig. Det blir mindre gör det själv-reportage och mer smarta tips, säger Pia Dahlén på Villaägarnas Riksförbund.

Redaktionen kommer att bestå av tre till fyra personer. Tre av dessa är klara.

Chefredaktör blir Susanne Hovenäs som varit redaktör på Hus & Hem, haft hand om flera av Formas one shot-produkter och arbetat med Metro Hus & Hem.

Art Director blir Marcus Koba, tidigare på Formas Market, och redaktör blir Eva Wrede som närmast kommer från arkitekturtidskriften Forum Aid men även hon har ett förflutet på Forma.

Chefredaktören kommer att vara stationerad i Stockholm och formgivaren i Västerås, så tidningen får två fästen.

Ett hus utkommer med fyra nummer i år, men beräknas redan nästa år gå upp till tio nummer. Annonsförsäljningen sköts av Media Gruppen i Halmstad. En helsida kostar 262 000 kronor.

- Intresset är enormt. Det är uppenbart att marknaden gått och väntat på någonting nytt. Samtidigt vet vi att Vi i Villa har en särställning och hyser all respekt för det. Men vi har inte bråttom. Vi ser det här som en långsiktig satsning, säger Olof Grönvalls, redaktionschef på Ett hus.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev