Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Villaägarna: "Vi har intevikt oss för konkurrensen"

Publicerad: 5 Augusti 2008, 11:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Villaägarnas Riksförbund kommenterar nedläggningen av Ett hus.


- Den primära orsaken till att vi startade Ett hus var att vi ville få tillgång till en marknadsföringskanal till hela villasegmentets två miljoner hushåll, säger Hans Lemker, förbundsdirektör i Villaägarnas Riksförbund.

Ett hus kostade dock mycket pengar för Villaägarnas Riksförbund. Samarbetet med Vi i villa blir mer kostnadseffektiv.

- Nu när vi fick möjligheten att få tillgång till en kostnadseffektiv marknadsföringskanal till villasegmentet, i samarbete med Bonnier och Vi i villa, tyckte vi att det blev en bättre lösning helt enkelt. Därför har vi skrivit på det här avtalet.

Ska man tolka det här som att ni viker ner er för konkurrenten Vi i villa?

- Vem som helst kan välja vilka tolkningar man vill, men så ser inte vi på det. Här är det två jämbördiga parter som även tidigare har haft viss kontakt där vi har sett de här möjligheterna.

- Vi är nöjda med den uppgörelse som vi nu har gjort. Vi har inte känt oss tvingade att göra det här, vi har inte vikt oss för konkurrensen.

Startade ni Ett hus för att förbättra förhandlingsläget gentemot Vi i villa?

- Vi startade absolut inte tidningen på grund av detta. Men jag kan naturligtvis hålla med om att konsekvensen av att vi startade Ett hus skärpte till läget och bidrog säkert till att vi hittade den här lösningen.

Villaägarna behöver inte säga upp någon personal i samband med nedläggningen av Ett hus. Däremot tappar Forma, som producerar tidningen på uppdrag av Villäagarna, ett stort uppdrag.

- Det blir säkert någon form av mindre anpassning hos våra underleverantörer, men de har hela tiden många andra uppdrag och möjligheter till omplaceringar, säger Hans Lemker.

Villaägarnas medlemstidning Villaägaren ska finnas kvar på marknaden.

- Även om ett hus går upp i Vi i villa så har vi naturligtvis kvar ett visst konkurrenshänseende oss emellan när det gäller Villaägaren. Den är också annonsfinansieringsberoende, men inte på samma sätt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.