Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Villaägarna startar gratistidning i två miljoner ex

Publicerad: 15 Januari 2007, 09:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Villaägarna ger ut en ny gratistidning ihop med Forma Publishing. Tidningen ska distribueras till hushållen i två miljoner exemplar. Media Gruppen sköter annonsförsäljningen.


- Vi har länge velat skapa en tidning som ger något nytt till läsarna och annonsörerna på den här marknaden. Den har varit ganska traditionell och tråkig, säger Pia Dahlén, marknadschef på Villaägarnas Riksförbund.

Villaägarnas Riksförbund ger sedan tidigare ut tidningen Villaägaren, som går ut till förbundets medlemmar. Den nya tidningen blir helt särskild från Villaägaren. Titeln på tidningen är fortfarande hemlig.

- Vi känner att det finns utrymme för en ny modern gratistidning som tipsar och hjälper småhusägaren. Tidningen ska ha ett innehåll som är särskiljande från det som finns idag, både vad gäller form och redaktionellt innehåll.

Tidningen, som ska distribueras till hemmen, blir en konkurrent till bland annat Vi i villa. Tidningen utkommer med tio nummer per år i en upplaga om två miljoner exemplar. Premiärnumret kommer vecka 20.

Annonsförsäljningen sköts av Media Gruppen, som startar ett Stockholmskontor till följd av det nya uppdraget.

- Vi bedömer de är duktiga på det här, de har stor erfarenhet och kompetens av marknaden och annonsörerna.

En helsida i den nya gratistidningen kommer att kosta cirka 260.000-270.000 kronor.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.