Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Viggo: "Om något blivit fel beklagar jag detta djupt"

Publicerad: 7 maj 2009, 12:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

I dagens pappersutgåva av Resumé återges en artikel från Wall Street Journal - helt utan källhänvisning. "Om något blivit fel beklagar jag detta djupt", säger Viggo Cavling, chefredaktör på tidningen.


I dag berättar Bonniers reklamtidning Resumé i en stor artikel om hur ölmärket Anheuser-Busch lagt om sin sponsringsstrategi och nu pumpar in pengar i en bordtennisturnering.

I artikeln citeras tre chefer på amerikanska produktionsbolag, som ger sin syn på varför sporten verkar vara på uppgång.

Men citaten, och storyn, har hämtats från en artikel i Wall Street Journal, som publicerades den 27 april. I Resumés artikel finns ingen källhänvisning.

Resumés chefredaktör Viggo Cavling säger att han inte känner till historien bakom och att han inte vill kommentera artikeln.

- Om det är så att vi har gjort ett fel kommer vi att ta in en rättelse, det är vår policy. Om något blivit fel beklagar jag detta djupt. Vi ber i sådant fall alla läsare om ursäkt, speciellt de på Dagens Medias redaktion, säger han.

Ni har vid flera tillfällen själva uppmärksammat när andra tidningar anklagas för plagiat...

- Självfallet anser jag att det är vår uppgift att granska andra tidningar och vi försöker föregå med gott exempel. Jag anser inte att Resumé är en felfri tidning men det är vårt mål. Efter artikelns publicering ringer Viggo Cavling tillbaka.

- Det stämmer och det handlar om en redigeringsmiss. Reportern har inte gjort något fel. Jag vill återigen be om ursäkt, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev