söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Videoplaza ska vidareutveckla annonseringen i webb-tv

Publicerad: 3 september 2008, 09:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Videoplaza som bland annat har Kanal 5 och Bonnier Tidskrifter som kunder släpper en ny typ av webb-tv-banner. "Mycket av tittandet går förlorat på grund av annonsirritation. Det problemet har vi försökt lösa", säger Sorosh Tavakoli, vd och grundare av Videoplaza.


HW

Henrik Widell


- Den främste källan till irritation bland tittarna är att de måste se samma annonser gång på gång. Handlar det om ett kort klipp kan också en kort annons kännas väldigt lång, säger Sorosh Tavakoli.

Med Videoplazas nya format kan annonserna frekvensstyras så att tittaren inte behöver se samma annons mer än en gång under en bestämd tidsrymd. När en annons dock dyker upp som tittaren redan sett kan han eller hon helt enkelt stänga annonsen. Den försvinner då upp som en rullgardin som användaren kan dra ner igen när som helt under visningen.

- Man kan minimera den första visningstiden för att ge mer information under den andra. Till exempel kan man på tre sekunder berätta vilket datum den nya Batman-filmen har premiär för att sedan visa hela trailern när användaren tar ner annonsen igen.

Fördelarna med lösningen är, säger Sorosh Tavakoli, att annonsören slipper slita på konsumenternas tålamod och bli förknippad med irritation, samtidigt som medieägaren får fler och längre visningar.

- Sedan är det ju självklart positivt för konsumenterna som själva får större makt att styra vilket innehåll de vill ta del av. Det här är bara en första version och vi räknar med att utöka funktioner framöver.

Blir det inte extra krångel för annonsören?

- Nej, annonserna är bakåtkompatibla. Det enda annonsören måste bifoga är en list till rullgardinen, vilket är en vanlig statisk bild. Vill de inte det infogar vi en standardlist.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev