Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vice-tv på Aftonbladet

Publicerad: 18 November 2008, 05:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Tidningen Vice inleder samarbete med Aftonbladet.se. Filmer från Vices tv-sajt VBS.tv kommer innan novembers slut finnas med i Aftonbladets webb-tv-spelare.


- Det skulle ta långt tid för oss att bygga upp den räckvidden själva, säger Vices vd Mathias Rosenqvist.

VBS, eller Vice broadcast system, har funnits i skarp version sedan sju månader. Regissören Spike Jonze är kreativ chef.

- Vi ville arbeta med Aftonbladet av framför allt två anldningar: Aftonbladet ligger långt fram när det gäller webb-tv och det här ger oss en fantastisk räckvidd som det skulle ta lång tid för oss att bygga upp själva. Det kommer att innebära massor för vår kännedom, säger Mathias Rosenqvist, affärsutvecklare på Vice.

Till att börja med kommer ett 30-tal klipp finnas med i Aftonbladets webb-tv.

- Materialet måste harmonisera med vårt övriga innehåll. Och Vice har ett innehåll som passar bra in i vårt. Vi är ingen tv-sajt utan en nyhetssajt och ser stora möjligheter i att kunna göra redaktionella produkter och nyheter runt materialet, säger Elsa Falk, chef för rörlig bild på Aftonbladet nya medier.

Hon känner ingen oro för att Vices material, som ibland ses som mycket kontroversiellt, ska krocka med Aftonbladets innehåll.

- Vi granskar givetvis allt som kommer ut på sajten, precis på samma sätt som material från andra partners, säger Elsa Falk.

För Vice är samarbetet med Aftonbladet.se en betydande del av lanseringen av VBS.tv i Sverige. Varken Mathias Rosenqvist eller Elsa Falk vill kommentera hur uppgörelsen ser ut.

Aftonbladet ska inte sälja speciella annonser runt Vice-materialet utan filmerna kommer att integreras på samma sätt som sajtens övriga tv-inslag.

Majoriteten av materialet på sajten är producerat i USA men det finns ett par serier, bland annat en om norsk dödsmetall, som är producerat med hjälp av svenskar.

Martin Schori

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.