Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Viasat lanserar hockeykanal

Publicerad: 7 maj 2009, 05:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Efter att ha säkrat nya KHL-rättigheter och rättigheter till Hockeyallsvenskan, sjösätter Viasat en renodlad Hockeykanal.


Viasat gjorde för en tid sedan om sitt sportpaket och lanserade nischkanaler som bland andra Viasat Motor och Viasat Fotboll. I höst sjösätts ännu en nischad sportkanal, helt dedikerad till hockey.

- Upplägget med renodlade nischkanaler fungerar väldigt bra. Nu har vi fått in så pass mycket bra rättigheter att vi kan starta Viasat Hockey, säger Per Tellander, sportchef på Viasat.

Viasat har köpt sändningsrättigheter till Hockeyallsvenskan för de kommande fyra åren, samt förlängt avtalet med ryska KHL för de kommande tre åren.

- Hockeyallsvenskan är lite av folkets liga, med starka klubbtillhörigheter. Hockeyallsvenskan har även uppvisat goda tittarsiffror när matcher har sänts på TV4 Sport, säger Per Tellander och fortsätter:

- KHL har verkligen fått ett lyft den senaste tiden. Det pratas och skrivs mycket om den och många svenska spelare verkar vara på väg dit inför nästa säsong.

Kanalen startas i höst och kommer per automatik ingå i Viasats Sportpaket via parabol.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.