Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Viaplay-chefen lämnar MTG

Publicerad: 19 maj 2009, 12:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Dagensmedia.se har tidigare berättat att MTG lägger ner sin webb-tv-satsning Viaplay. Nu lämnar Klas Rosenblad, vd för MTG tv online, skeppet.


Webb-tv-projektet kostade koncernen 31 miljoner kronor förra året.

- Min personliga uppfattning är att beslutet var affärsmässigt korrekt, givet bedömningen av finanskrisens och lågkonjunkturens effekter och den relativt stora satsning Viaplay innebär. Rent strategiskt var satsningen helt rätt, men timingen var tyvärr katastrofalt dålig. Jag är övertygad att MTG kommer tillbaka med full kraft, när förutsättningarna är de rätta, säger Klas Rosenblad.

Cirka 30 personer har arbetat med projektet och majoriteten av dem har fått sluta på MTG.

Tidigare var det tänkt att Klas Rosenblad skulle gå vidare inom koncernen. Men man har inte hittat någon lämplig roll och då väljer han att sluta. Totalt har han arbetat i fyra år inom MTG.

- Jag vet inte vad jag skall ta mig för härnäst, men det brukar lösa sig. Det blir den gamla klyschan; först lite tid med familjen och kompensera för all övertid.

- Jag har haft fruktansvärt kul och fått vara med om en mängd utmanande uppgifter, som bevisligen har gett goda resultat för MTG. Nedläggningen av Viaplay får man ställa sig vid sidan av, jag brukar säga att vi halkade på "konjunkturbananskalet". Hade inte finanskrisen slagit till med full kraft, så hade vi varit uppe och kört med flaggan i topp.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.